Levitra Professional kaufen mit bitcoin oder Kreditkarte

SAFELASERKÉSZÜLÉKEKA lágylézer terápiát több, mint 50 éve használják eredményesen az orvostudományban. Közel 100 kórkép esetén bizonyult hatásosnak, melyet klinikai kutatások és eseBanulmányok támasztanak alá.


Miért hatékonyak a lézerek ilyen sokféle betegségre?

Mert sejtszinten fejEk ki hatásukat. A lézerfény gerjeszE a sejtjeink fényérzékeny molekuláit, ezáltal opEmalizálja a mitokondriumok oxigén ellátását, javítja a sejtlégzést, ami fokozza az energia (ATP) termelést.


Az elmúlt évEzedekben a sportorvosok a lágylézereket főleg a sportsérülések kezelésére alkalmazták, de a legfrissebb kutatások azt mutatják, hogy a lézeres kezelés más területeken is rendkívül hatékony.


Lágylézer hatások a sportban:

• Állóképesség fokozása [2, 3, 4]*

• Teljesítmény opEmalizálás [6, 13]*

• Regeneráció [5]*

• Sportsérülés rehabilitációja [1, 7, 8, 9, 10, 11, 12]*

* Publikációk az irodalom kutatásban


Állóképesség fokozása

Az edzések, versenyek elő^ infravörös (808-830nm) lézer besugárzás, javítja az izmok teljesítő képességét, késlelteE az izomfáradtság kialakulását és szignifikánsan csökkenE a tejsav koncentrációt.

Teljesítmény opLmalizálás

A sport elő^ lézerbesugárzás javítja az izomsejtek mitokondrium funkcióját, ezzel elősegíE a hatékonyabb oxigén ellátást. Ezen felül a lézerfény hatására javul az izmok vérellátása is, fokozódik a mikrócirkuláció és a tápanyag ellátás.


Regeneráció elősegítése

A sportmozgás utáni lézer besugárzás elősegíE az izmok, szalagok gyorsabb regenerálódását. Gyorsítja a tejsav lebomlását, csökkenE az izomláz mértékét.


Sportsérülés rehabilitációja

A lézerfény fontos éleBani hatása a gyulladás csökkentés, a traumás sérülések következtében kialakuló duzzanat és ödéma gyógyulásának elősegítése, továbbá az akut illetve krónikus fájdalmak hatékony csillapítása. További előnyös hatás a hámsérülések, operáció utáni sebek, csonBörések, szalag és izom szakadások gyógyulásának elősegítése. A kutatások és a nagyszámú eseBanulmányok megmutaBák, hogy a lézerkezelés jelentősen gyorsítja a sportsérülések gyógyulási idejét, javítja a rehabilitáció eredményességét és csökkenE az újabb sérülés esélyét.

LÁGYLÉZERTERÁPIAASPORTBAN(IRODALOMKUTATÁS)

Site:PubMed

IndicaEons(searchcriteria) SportInjuries,BoneFractures,MusculoskeletalPain,MuscleFaEgue,Endurance

Filters: Abstract,Humans

Searchdate: 12.08.2018

Article

Teljesítő képesség

1. Simunovic Z, Ivankovich AD, Depolo A. 

Wound healing of animal and human body sport and traffic accident injuries using low-level laser therapy treatment: a randomized clinical study of seventy-four patients with control group.

J Clin Laser Med Surg. 2000 Apr;18(2):67-73.

PubMed PMID: 11800105.   

Kutatási terület: a kutatás célja, hogy meghatározza a lágylézer kezelés hatásosságát sebgyógyulásra sport és közlekedési balesetet szenvedett betegek esetén.

A kutatás randomizált, placebo kontrollált, 74 fő bevonásával

Metódus: A randomizált, kontroll csoportos állatkísérletek (nyúl) eredményei után elvégeztek egy átfogó humán kísérletet. A páciensek az alábbi területeken sérültek: boka, térd (kétoldali), achillesín, epicondylus, váll, csukló, interphalangealis kéz ízületek. 

Minden páciens megműtöttek, majd randomizáltan két csoportra osztottak. 1. lézer csoport 830nmes GaAlAs + 632nm-es + 904nm-es lézerekkel kezeltek monoterápiaként. 2. kontroll csoport placebo kezelést kapott

Az alábbi klinikai paramétereket vizsgálták: bőrpír, hőmérséklet, fájdalom, gyulladás, funkció korlátozottság. Az adatokat Chi2 statisztikai analízis alapján értékelték.

Eredmény: A lézer és placebo csoportot összehasonlítva: sebgyógyulás 25-35%-kal gyorsabb volt a lézer csoportban, továbbá szignifikáns különbség mutatkozott a fájdalom és a mozgás tartomány javulása terén is a kontroll csoporthoz képest. 

Konklúzió: A posztoperatív sport és közlekedési balesetet szenvedett pácienseknél a lágylézer terápia hatékonyan segíti a sebgyógyulást, továbbá a legfontosabb előnye, hogy csökkenti a fájdalmat, szignifikánsan felgyorsítja a funkciók javulását, ezért hamarabb tudnak visszatérni a munkához, edzéshez, sporthoz, mindezt gazdaságosan, mellékhatás mentesen.

Értékelés: A kutatás felépítéséből adódóan erős bizonyítékkal szolgál.  A megadott műszaki paraméterek és protokoll alapján relevánsnak tekintjük a Safe Laser készülékekre.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=11800105

 

2. de Brito Vieira WH, Bezerra RM, Queiroz RA, Maciel NF, Parizotto NA, Ferrares C. 

Use of low-level laser therapy (808 nm) to muscle fatigue resistance: a randomized double-blind crossover trial.

Photomed Laser Surg. 2014 Dec;32(12):678-85. doi:

10.1089/pho.2014.3812. PubMed PMID: 25496083

A kutatás az vizsgálta, hogyan segít a lágylézer terápia  (808nm LLLT) az izomfáradtság rezisztenciájában, illetve milyen mértékben csökkenti a elektromiográfia fáradás indexét (EFI). 

A vizsgálat randomizált, kettősvak, placebo kontrollált, 7 egészséges fiatal férfi bevonásával (18-24 évesek) zajlott. A fiatalokat 2 csoportra osztották : lézer csoport és kontroll csoport (nem kaptak lézeres kezelést). Minkét csoport tagjait megvizsgálták a kutatás elején, edzés közben, és a kutatás végén is. A vizsgálat alatt a térdhajlítások száma és terhelését vették alapul.

Az eredmények 1 hét elteltével érezhetőek voltak a lézer csoport javára. A teljesítőképesség nőtt, és a combizmok kevésbé fáradtak el.

LLLT csoport teljesítőképessége: (52%; p=0.002), vastus medialis (p=0.004), rectus femoris (p=0.004).

Az eredmények azt mutatják, hogy a lágylézer terápia alkalmazása segít az izomfáradtság rezisztenciájában.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25496083

3. Dos Reis FA, da Silva BA, Laraia EM, de Melo RM, Silva PH, Leal-Junior EC, de Carvalho Pde T. 

Effects of pre- or post-exercise low-level laser therapy (830 nm) on skeletal muscle fatigue and biochemical markers of recovery in humans: double-blind placebo-controlled trial

Photomed Laser Surg. 2014 Feb;32(2):106-12. doi:

10.1089/pho.2013.3617. Epub 2014 Jan 23.

PubMed PMID: 24456143.

A kutatás azt vizsgálta, milyen hatása van a lágylézer terápiának a quadriceps izom teljesítményére edzések előtt és után, valamint vizsgálta a szervezet biokémiai változásait: értékelte a szérum laktát és kreatin-kináz változásait. 

A vizsgálat randomizált,kettősvak,placebokontrolláltvolt,27egészségesfocistabevonásával zajlott.

A focistákat 3 csoportra osztották: placebo csoport, edzés előtti lézer csoport, edzés utáni lézer csoport. A lézerkezelést 830nm-es lézerrel végezték, mindkét lábon. Az elsődleges eredmények a kimerültségig eltelt időben jelentkeztek, másodsorban a szérum laktát (edzés előtt 5,10 perccel, edzés után 15 perccel mérték) kreatin-kináz (edzés előtt és utána 5 perccel mérték) változásaiban.  

A lágylézer lézerkezelés alkalmazása edzés előtt és utána is csökkentette az általános izomfáradtságot.

Az edzést követő lézeres kezelés szignifikánsan csökkentette a szérum laktát koncentrációját a placebo csoport eredményeihez képest (p <0,01), de csoporton belül is jobb értékeket mértek 5 perc elteltével, 10 és 15 perc után (p <0,05). A kreatin-kináz szintje alacsonyabb volt az edzés után kezelt lézercsoportban (p <0,01).

Az eredmények azt mutatják, hogy a lágylézer terápia alkalmazása segít az izomfáradtság rezisztenciájában.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24456143

 

Article

Teljesítő képesség

4. Leal Junior EC, Lopes-Martins RA, Vanin AA, Baroni BM, Grosselli D, De Marchi T, Iversen VV, Bjordal JM. 

Effect of 830 nm low-level laser therapy in exercise-induced skeletal muscle fatigue in humans.

Lasers Med Sci. 2009 May;24(3):425-31. doi:

10.1007/s10103-008-0592-9. Epub 2008 Jul 23.

PubMed PMID: 18649044.

A tanulmány célja, hogy megvizsgálja milyen hatása van a lágylézer terápiának (830nm) testmozgás okozta vázizom fáradtságra. A vizsgálat randomizált, kettősvak, placebo konrollált volt, 10 egészséges férfi röplabda játékos bevonásával zajlott. 

Mindkét csoport közvetlenül az edzés előtt kezelést kapott a biceps humeri izomzat négy pontjára. A lézer csoport lágylézer készülékkel (830 nm hullámhossz, 100 mW , 200 s teljes besugárzási idő ), a kontroll csoport placebo sugárzással.

A vizsgálat során a sportolók bicepsz gyakorlatokat végeztek. Az lézerkezelés után a gyakorlatok ismétlésének száma szignifikánsabb  több volt, mint a placebo sugárzást követően. (átlagos eltérés: 4,5, standard deviáció (SD) +/- 6,0, P = 0,042). Ugyan vér laktát szintje emelkedett a gyakorlatok után, de arra a következtetésre jutottak, hogy a 830 nm-es lágylézer kezelés a nagy intenzitású gyakorlatok végzésekor a vázizom fáradtságának késleltetését okozza.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18649044

5. de Oliveira AR, Vanin AA, Tomazoni SS, Miranda

EF, Albuquerque-Pontes GM, DeMarchi T, Dos

Santos Grandinetti V, de Paiva PRV, Imperatori TBG, de Carvalho PTC, Bjordal JM, Leal-Junior ECP. 

Pre-Exercise Infrared Photobiomodulation

Therapy (810 nm) in Skeletal Muscle Performance and Postexercise Recovery in Humans: What Is the Optimal Power Output?

Photomed Laser Surg. 2017 Nov;35(11):595-603. doi: 10.1089/pho.2017.4343. PubMed PMID:

29099680.

Lágylézerterápia (810 nm) alkalmazása a vázizmok teljesítményének növelésében és az edzés utáni regenerációban.

A tanulmány célja: a lágylézer hatásainak értékelése a mozgás utáni izomzat helyreállítása és jobb teljesítőképesség elérése érdekében. A vizsgálat randomizált, placebo-kontrollált, kettős-vak klinikai vizsgálat volt,  28 profi labdarúgó részvételével.

A lézer csoporton a lézert az excentrikus összehúzódások előtt alkalmazták öt diódával, 810 nm-es, 10 J-os dózissal és 100, 200, 400 mW-tal, a kontroll csoportot  vagy placebó sugárzással térd hat pontján.

Vizsgálták az önkéntes összehúzódást, izomkárosodásért, gyulladásért, oxidatív stresszért felelős biokémiai értékeket.

A vizsgálattal azt állapították meg, hogy a lézer kezelés 100 mW teljesítménnyel (500 mW összesen) hozzájárul az izmok nagyobb terhelhetőségéhez, és segít az edzés utáni regenerációban.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29099680

6. Lanferdini FJ, Bini RR, Baroni BM, Klein KD, Carpes FP, Vaz MA. 

Improvement of Performance and Reduction of Fatigue With Low-Level Laser Therapy in Competitive Cyclists.

Int J Sports Physiol Perform. 2018 Jan 1;13(1): 14-22. doi: 10.1123/ijspp.2016-0187. Epub 2017 Dec 28. PubMed PMID: 28422520.

A teljesítőképesség növelése, és a fáradtság csökkentése lágylézer terápiával profi kerékpárosok esetében.

Különböző tanulmányok azt  bizonyítják, hogy lágylézer terápia minimálisra csökkenti a terhelésnek kitett izomfáradtságot. 

A kutatás a profi kerékpárosok teljesítményét és kimerültségét vizsgálta.  A vizsgálat randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollált volt, 20 férfi sportoló bevonásával. A versenyzőket 2 csoportra osztották : lézer csoport, és kontroll csoport. A teszteket 5 napon keresztül végezték, eltérő (135, 270 és 405 J / comb) dózisokkal vagy placebo sugárzással a quadriceps izom mindkét oldalán.

A vizsgálat során megállapították, hogy az lézer besugárzás késleltette a kerékpárosok kimerülésének idejét, ami azt sugallja, hogy ez a beavatkozás teljesítmény növelő (ergogén), nem farmakológiai módszer.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=28422520

7. Chang WD, Wu JH, Wang HJ, Jiang JA. 

Therapeutic outcomes of low-level laser therapy for closed bone fracture in the human wrist and hand. 

Photomed Laser Surg. 2014 Apr;32(4):212-8. doi:

10.1089/pho.2012.3398. Epub 2014 Mar 20.

PubMed PMID: 24649935.

50 fő, randomizált, placebo kontroll csoportos kutatás  a kéz és csuklócsont törés lágylézeres kezelésének vizsgálatára. Számos eredményes állatkísérlet alapján tervezték meg ezt a humán kutatást. 

A lézer csoportot heti 5 alkalommal kezelték (830nm, 60mW, 9.7J/cm2) két héten keresztül, míg a kontroll csoportot placebo készülékkel. Az alábbi paraméterekt vizsgálták a kezelés előtt, a 2 hetes terápia után és utánkövetésként 2 héttel később: fájdalom, funkciók korlátozottsága, markolat erősség, röntgenes ellenőrzés. 

A kezelés után a lézeres csoport minden vizsgált paramétere jelentős javulást mutatott a kiindulási állapothoz képest és a kontroll csoporthoz képest is. 

A cikk megállapítja, hogy a lágylézeres kezelés a kéz és csuklócsont törés esetén hatékonyan csillapítja a fájdalmat és támogatja a gyógyulási folyamatokat

Az eredmény alátámasztja a nagyszámú saját kezelési tapasztalatunkat pl. János kórház traumatológiáján a borda törés esetén az SL500 Infra lézert használják akut fájdalomcsillapításra és a csonttörés gyógyulásának támogatására. Több kórházban a gipszen lyukat vágnak és azon keresztül végzik a lézerkezelést.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24649935

8. Baek WY, Byun IH, Yun IS, Kim JY, Roh TS, Lew DH, Kim YS. 

The effect oflight-emitting diode (590/830 nm)based low-level laser therapy on posttraumatic edema of facial bone fracture patients.

J Craniomaxillofac Surg. 2017 Nov;45(11):

1875-1877. doi: 10.1016/j.jcms.2017.08.027. Epub 2017 Sep 2. PubMed PMID: 28986000.

40 fő, cohort, placebo kontroll csoportos kutatás az arccsont törés után kialakuló poszttraumás ödéma lézeres kezelésére.

A 20 fős vizsgálati lézer csoportot 590 és 830nm-es lézerrel kezelték, a 20 fős kontroll csoportot placebo készülékkel. A trauma után 5 napig, naponta 2x kaptak kezelést.

Minden kezelés után 3D kamerával (scan) megmérték a páciensek arcát és összehasonlították az előző állapotokkal az ödéma méretét. Az adatokat Wilcoxon-féle rangösszegteszt alapján értékelték.

(sign. p < 0.05) Törés fajták: orrcsont, arccsont, állkapocs csont.

Sérülések okai: esés, támadás, közlekedési baleset, sport sérülés, puskalövés.

Mindkét csoportban a páciensek 85%-át kellett megműteni. Az analízis kimutatta, hogy a lézer csoportban (5 nap alatt) 16.5%, míg a kontroll csoportban 7.3% volt az ödéma csökkenés mértéke.

Az ödéma csökkenés jelentősen nagyobb volt a lézer csoportban, így a kutatás eredményekként kijelenthetjük, hogy a lágylézer kezelés egy hatékony, gazdaságos és biztonságos módszer a csonttörés következtében kialakult poszttraumás ödémának.

A cikk eredménye teljesen alátámassza az Országos Traumatológiai Intézetben végzett Safe Laser kezelések tapasztalatait.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28986000

 

Article

Teljesítő képesség

9. Nogueira AC Jr, Júnior Mde J. 

The effects of laser treatment in tendinopathy: a systematic review. 

Acta Ortop Bras. 2015 Jan-Feb;23(1):47-9. doi:

10.1590/1413-78522015230100513. Review.

PubMed PMID: 26327796.

Irodalmi áttekintés, mely a lágylézer terápia eredményességét vizsgálja ínhüvelygyulladás (tendinopathy) esetén.

Az átfogó keresés eredményeként (PubMed, Medline, CAPES journals portal és LILACS) 3 cikket találtak, mely megfelelt a szigorú kiválasztási kritériumoknak (randomizált, placebo kontrollált, kettős vak, nagy esetszámú humán kutatás, megfelelő statisztikai elemzéssel).

Műszaki paraméter tartománya a kutatásoknak: 810-904nm, 20-100mW, 0.9-3J pontonként. Mindegyik kutatás hatékonynak találta a lézerterápiát az ínhüvelygyulladás kezelésére (fájdalom csillapítás, mozgás tartomány, gyulladás csillapítás), miközben mellékhatást nem állapítottak meg.

A cikk állásfoglalása, hogy bár kevés jól megtervezett és kivitelezett kutatást találtak, olyan szinten hatékonynak bizonyult lágylézer terápia mindegyik esetben, hogy evidenciaként tekinthetünk rá az ínhüvelygyulladás (tendinopathy) kezelésénél.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26327796

10. Haslerud S, Magnussen LH, Joensen J, LopesMartins RA, Bjordal JM. 

The efficacy of low-level laser therapy for shoulder tendinopathy: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. 

Physiother Res Int. 2015 Jun;20(2):108-25. doi:

10.1002/pri.1606. Epub 2014 Dec 2. Review.

PubMed PMID: 25450903.

Irodalmi áttekintés, mely a lágylézer terápia eredményességét vizsgálja vállal kapcsolatos kórképek (shoulder tendinopathy) esetén.

Az átfogó keresés eredményeként (PubMed, Medline) 17 cikket találtak, mely megfelelt a szigorú kiválasztási kritériumoknak (randomizált, placebo kontrollált, kettős vak, nagy esetszámú humán kutatás, megfelelő statisztikai elemzéssel).

Szignifikáns fájdalomcsökkenést állapítottak meg a placebo csoportokhoz képest monoterápiás alkalmazás esetén

(95% CI: 12.38 to 28.44), gyógytorna kiegészítő terápiájaként (95% CI: 11.88 to 20.12).

Meglepő volt, hogy a vállfunkciók javulása monoterápiás alkalmazáskor volt a leghatékonyabb. Azok a kutatások, melyek a WALT ajánlásánál kisebb dózis alkalmaztak, nem vezettek eredményre.

A cikk állásfoglalása, hogy a megfelelő dózisban alkalmazott lézerterápia klinikailag releváns fájdalomcsillapítás terén és elősegíti a gyorsabb gyógyulást, mind monoterápiás, mind gyógytornával kiegészítve.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25450903

11. Bjordal JM, Lopes-Martins RA, Iversen VV. 

A randomised, placebo controlled trial of low level laser therapy for activated Achilles tendinitis with microdialysis measurement of peritendinous prostaglandin E2 concentrations.

Br J Sports Med. 2006 Jan;40(1):76-80; discussion 76-80. PubMed PMID: 16371497; PubMed Central PMCID: PMC2491942.

Kutatási terület: a kutatás célja, hogy meghatározza a lágylézer kezelés hatásosságát achilles-ín gyulladás esetén a prostaglandin E2 koncentrációjának microdialysis-es mérésével. Továbbá, hogy megvizsgálja a lágylézer terápia hatását gyulladásos folyamatokra.

A kutatás randomizált, placebo kontrollált, 7 fő bevonásával

Metódus: A páciensek bilaterális achilles-ín gyulladásban szenvedtek. A véletlenszerűen kiválasztott (jobb/bal) lábon 904nm-es  lágylézerrel világították meg a célterületet, pontonként 5.4J energiát vittek be, 20mW/cm2 teljesítmény sűrűséggel. A másik placebóként szolgáló láb 0J-t kapott.

Eredmény: A kezelés után a kezelt lábnál a Prostaglandin E2 szint szignifikánsan csökkent 75, 90 és 105 perccel a kezelés után a kiindulási állapothoz képest (p = 0.026) a placebo lábhoz képest (p = 0.009). A nyomás fájdalomküszöb szignifikánsan emelkedett (p=0.012).

Konklúzió: A lágylézer kezelés a cikkben meghatározott dózis esetén (5.4J) hatékonyan csökkenti a gyulladást és fájdalmat achilles-ín gyulladás esetén, továbbá más gyulladásos kórképek esetén is potenciálisan használható.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=PMC2491942

12. Cotler HB, Chow RT, Hamblin MR, Carroll J. 

The Use of Low Level Laser Therapy (LLLT) For Musculoskeletal Pain. 

MOJ Orthop Rheumatol. 2015;2(5). pii: 00068. Epub 2015 Jun 9. PubMed PMID: 26858986; PubMed Central PMCID: PMC4743666.

Irodalmi összefoglalás a lágylézer mozgásszervi fájdalmakra gyakorolt hatásáról.

A szerzők a Pubmed-en található, témához kapcsolódó, több mint 4000 cikk (in vitro, állatkísérlet, humán kutatások) alapján összegyűjtötték a rendlekezésre álló információkat, protokollokat, paramétereket és a jelenleg ismert hatásmechanizmusokat.     

Hullámhossz: A vizsgált 660-905nm-es tartományból a 760-850nm-t találták a leghatékonyabbnak fájdalomcsillapítás terén, ami teljes összhangban van a "biológiai ablak" elmélettel. 

Teljesítmény: 10-500mW és megállapították, hogy a nagyobb lézer intenzitás, hatékonyabb fájdalomcsillapítást eredményez. Továbbá a célterületen szükséges teljesítmény sűrűségre 5mW/ cm2 ajánlást tettek.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4743666/

13. Ferraresi C, Kaippert B, Avci P, Huang YY, de Sousa MV, Bagnato VS, Parizotto NA, Hamblin MR. 

Low-level laser (light) therapy increases mitochondrial membrane potential and ATP synthesis in C2C12 myotubes with a peak response at 3-6h.

Photochem Photobiol. 2015 Mar-Apr;91(2):411-6.

doi: 10.1111/php.12397. Epub 2014 Dec 30.

PubMed PMID: 25443662; PubMed Central PMCID:

PMC4355185.

Az edzés előtti lézer kezelés javítja az izmok teljesítő képességét. A kutatás célja, hogy meghatározzák a lézerezés ideális időpontját. Hatásmechanizmus: a lágylézer kezelés hatására a fokozódik a mitokondrium aktivitása, javul az izomsejtek sejtlégzése és ennek következtében az ATP termelése.

A kutatásban egerek izomsejtjeiben (C2C12) vizsgálták a mitokondrium membrán potenciál (MMP) és az ATP szintézis változását lézerkezelés után az idő függvényében. 630 és 850nm-es piros és közeli infravörös lézereket alkalmaztak 2.5J/cm2 teljesítmény sűrűséggel. A méréseket 5 perc, 3h, 6h, 24h elteltével végezték. 

A legmagasabb MMP-t 6h után mérték, ezt követte a 3h, az 24h és az 5 perces értékek. Az ATP szintézis maximuma szintén a 6h-ra esett, majd a 3h, 24h és 5 perc. A mitokondrium membrán potenciál és az ATP termelés között erős korrelációt állapítottak meg. 

A kutatás alapján a sporttevékenység előtt 3-6h-val a leghatékonyabb a lézerkezelés az izomteljesítmény fokozására.   

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4355185/

 

 

 

 

SAFELASER KÉSZÜLÉKEK

MinősíteW orvostechnikai eszköz

A „Safe Laser“ berendezések II.a. kockázaE osztályú orvos-technikai eszközök.

(93/42EEC irányelv az orvostechnikai eszközökről)


Újdonság a lézertechnológiában A „Safe Laser” (biztonságos lézer) technológia lényege, hogy a lézer veszélyes fénysugarát oly módon alakítja át, hogy az a szemre teljesen veszélytelenné válik. Ennek az egyedülálló opEkai elrendezésének köszönhetően a Safe Laser az egyetlen nagy teljesítményű „lágy-lézer” készülék család, mely nem csak orvosi rendelőkben, hanem bárki által az oWhonában is biztonságosan használható!


Miért lehet gyors eredményt elérni a Safe Laser készülékekkel?

Főleg az akut sérüléseknél lényeges, hogy 3-5 napon keresztül, napjában akár 2-3 alkalommal is kezelést kapjon a sportoló. A legtöbb esetben a hagyományos, helyhez kötöB, veszélyes, terápiás lézerekkel ezt nem lehet kivitelezni. A szemre biztonságos Safe Laser készüléket a sportoló magával tudja vinni és az utasításnak megfelelően, akár önmagát is tudja kezelni, így gyorsabb lesz a felépülése.


A Safe Laser® (808nm-es) Infra lézerek

Az infravörös lézerfény a mélyebb rétegekbe is képes behatolni, biológiai hatása akár 8-10 cm mélységben is érvényesül. Ezért kiválóan használhatók pl. mozgásszervi betegségek terápiájában, ahol fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatásuk van és gyorsítják az izmok, inak, ízületek gyógyulását. Nagyobb dózis esetén az ízüleE porcfelszínek és a porcok regenerálásra is alkalmasak.

Safe Laser 1800 Infra - Mozgásszervi betegségek és fájdalomcsillapítás professzionális kezelésére

Kérjük tekintse meg
Speciális Ajánlatainkat!

 

SlideBar

Tájékoztatjuk, hogy a honlapunk cookie-kat használ olyan webes szolgáltatások és alkalmazások nyújtása céljából, melyek cookie-k nélkül nem lennének elérhetőek az Ön számára.

Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.