11.5 dkg nyílgyökérpor
só, bors
a sütőformához kevés zsír vagy kókuszolaj
A tallérhoz az összes hozzávalót tedd egy tálba és jó alaposan keverd össze, akár előre is bekeverheted és hagyd állni a hűtőben egy éjszakát. Nedves kézzel formázz belőle lapos tallérokat és serpenyőben, kevés zsíron süsd meg mindkét oldalát pirosra. Közepes lángon süsd, hogy a közepe is átsüljön. Sütőben is sütheted, 180 fokon, kb. 20-25 percig, félidőben fordítsd meg. A zsályá egy elég intenzív fűszer, adagold ízlés szerint.
Ez a recept a Paleoország receptárából származik..
Mezei Elmira paleo konyhájából:
Banános répatorta egy kis extrával
Gyorsan összeállítható, illatos-fűszeres sütemény, és a tetejére ez a kis extra Chocolla...meg a gyümölcs,
25 dkg érett banán
7 tojás
1 csipet szódabikarbóna
1-1 kk. őrölt fahéj, őrölt szegfűbors és kardamom
10 dkg finomra reszelt sárgarépa
7 dkg puha kókuszzsír
7 dkg eritrit
3 dkg kókuszreszelék
4 dkg kókuszliszt
a tetejére pár ek. Chocolla (opcionális)
friss gyümölcs
A banánokat villával szétnyomkodjuk, kikeverjük a tojásokkal, a szódabikarbónával, a fűszerekkel, a sárgarépával, a kókuszzsírral és az eritrittel. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a lisztet. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (kb. 25x28 cm) öntjük és 30 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt, akkor megkenjük a tetejét és gyümölccsel díszítve tálaljuk.
Fokhagymás-fűszeres sült karfiolpüré
Kolbásszal sült zöldségtál
Hozzávalók 4 személyre:
1 ek. kókuszzsír
70 dkg csíkokra vágott csirkemell filé
só, bors
egy csipet csili, őrölt koriander és pirospaprika
1 kk. kókuszcukor vagy méz
1 ek. fitPaleo gránátalmás balzsamecet
fél narancs leve
A kókuszzsíron megpirítjuk a csirkecsíkokat, sóval, borsssal és a fűszerekkel ízesítjük, további két percig pirítjuk. Meghintjük a kókuszcukorral, a balzsamecettel és a narancslével. Egyet forralunk rajta, jól átkeverjük és tálaljuk.