Hozzávalók a pulykatallérhoz:
60 dkg pulykahús darálva
2-3 db alma hámozva, finomra reszelve
2 kisebb tojás
kb. 5 dkg darált kesudió (ízlés szerint)
1 1/2 tk. friss zsályalevél apróra vágva vagy 1 tk. szárított
1/2 tk. őrölt bors
1/4 tk. őrölt szerecsendió
1/4 tk. cayenne bors
A Yorkshire puddinghoz (12 db):
3 tojás
11.5 dkg nyílgyökérpor
11.5 dkg nyílgyökérpor
2.75 dl mandulatej
só, bors
a sütőformához kevés zsír vagy kókuszolaj
só, bors
a sütőformához kevés zsír vagy kókuszolaj
A tallérhoz az összes hozzávalót tedd egy tálba és jó alaposan keverd össze, akár előre is bekeverheted és hagyd állni a hűtőben egy éjszakát. Nedves kézzel formázz belőle lapos tallérokat és serpenyőben, kevés zsíron süsd meg mindkét oldalát pirosra. Közepes lángon süsd, hogy a közepe is átsüljön. Sütőben is sütheted, 180 fokon, kb. 20-25 percig, félidőben fordítsd meg. A zsályá egy elég intenzív fűszer, adagold ízlés szerint.
Ez a recept a Paleoország receptárából származik..