Fokhagymás-fűszeres sült karfiolpüré
Valami egyszerű, de mégis különleges köretre vágytam a minap, és volt itthon egy kisebb fej karfiol, tehát ebből tudtam dolgozni. Férjemnél nagy sikert aratott a dolog, főleg, amikor a második etapban, a melegítésnél egy kis reszelt parmezán is került a tetejére. Bitang jó volt, tényleg.
60 dkg vízgőzben megpárolt karfiol

só, bors, szerecsendió ízlés szerint
4 tojás
1 ek. vaj + a kenéshez
3 nagy gezerd fokhagyma, aprítva
a tetejére sok fűszer: csili, oregánó, szárított hagyma, fokhagyma, ami van és amit
szerettek
A karfiolt a tojással, sóval, borssal, szerecsendióval robotgépbe tesszük és simára
turmixoljuk. Hozzáadjuk a vajon megfuttatott fokhagymát (a vajjal együtt). Egy
tűzálló tálat kikenünk még egy kis vajjal, beleöntjük a masszát, a tetejét jól
megfűszerezzük és 180 fokos sütőben szépen megpirítjuk. Bármilyen hús mellé nagyon
finom, de önmagában is jó, salátával.
200 fokon lehet sütni, kb. szerintem 35 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.