Levitra Professional kaufen mit bitcoin oder Kreditkarte

 

 

 


 

 

szrolap


 

 

Szakértőink:

Flick Euridyke +36 30 202 5375
Bálint András +36 20 219 7519
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Kezelés menete


Milyen hosszú és milyen gyakori legyen egy kezelés?
Az alkalmazás időtartama a lézer típusától és teljesítményétől függ. (Nagyobb teljesítmény = rövidebb kezelési idő) A Safe Laser 150 berendezést általában 3-4 percig kell alkalmazni egy adott felületen. A Safe Laser 30-as készüléket pedig 3 percig (mindkét orrlyukba). A kezelések gyakorisága pedig attól függ, hogy milyen típusú illetve milyen régen áll fenn a betegség.

 

Akut betegségek kezelése (a betegség a közelmúltban keletkezett):
A kezelést 1-2 hétig naponta, majd a tünetek megszűnéséig heti 3 alkalommal kell alkalmazni. Már az első kezelés alatt vagy 1 napon belül javulás észlelhető.

 

Krónikus (elhúzódó) betegségek kezelése (6-8 hétnél régebben keletkezett):
A hosszabb ideje fennálló betegségeket ritkábban kell kezelni. Az első 2 héten 3-4 alkalommal, majd hetente 2-3x a tünetek megszűnéséig vagy jelentős csökkenéséig. Krónikus (régóta fennálló) betegségeknél a gyógyulás természetesen hosszabb ideig tart (napok, hetek, hónapok). Az első kezelések után a fájdalom fokozódhat, de ez átmeneti jelenség. Hosszú távú (több hónapos) gyógyulási folyamatoknál (pl. fekélyes sebek) 10 napos, napi szintű kúra-szerű kezelés után át lehet térni a heti 3-5 alkalomra. A sűrűbb vagy hosszabb ideig tartó kezelések nem feltétlenül gyorsítják a gyógyulást, mert van egy olyan biológiai határ, melynek elérése után besugárzással nem lehet tovább stimulálni a sejteket!

 

Az orrnyílás bevilágításával gyógyuló betegségek kezelése:
Ez esetben a folyamatos mindennapos használat javasolt 3-3 percig külön-külön mindkét orrlyukba.

 

Használhatom a “lágy-lézer” fényterápiát, ha gyógykezelés alatt állok?
Igen. A lézeres kezelés más gyógyszerekkel és terápiákkal jól kombinálható. Hatására a krónikusan szedett gyógyszerek mennyisége csökkenthető (vagy el is hagyhatók). Természetesen csak az orvossal történt egyeztetés után! A lézer kezelés más alkalmazott terápiák mellékhatásait csökkentheti. (pl. allergizálódás, gyógyszer mellékhatások…..)


Ellenjavallatok


 • Ismeretlen eredetű fájdalmas területet NE kezeljen!
 • A Safe Laser készülékek kivizsgált betegek esetén, orvos által diagnosztizált kórképekben alkalmazhatók.
 • Csak 18. életévét betöltött kompetens személy használhatja a lézereket!
 • Kisbabák és kisgyermekek esetében ne alkalmazza az orrnyálkahártya bevilágításának módszerét a relatívan túl erős fény miatt, ami a szemet irritálhatja!
 • Terhes nőknél az alhas és az orrnyálkahártya ill. csecsemőknél a nyitott kutacsok besugárzása tilos a vérbőség (esetleges veszélyes) fokozódása miatt !!!
 • Tilos a készülék használata súlyos véralvadási gondoktól szenvedő személyek esetében is!
 • Ne világítsa: a rosszindulatú daganatok területét, a pajzsmirigy és a mell területét, és a gombás bőrfelületeket.
 • Festékes anyajegyek direkt besugárzása veszélyes lehet, mivel rákmegelőző állapotnak minősül.
 • A lézerekkel szándékosan a szembe és a szemkörnyékére ne világítson!
 • A lézer készülékek használatával kapcsolatban kérdezze meg kezelőorvosa vagy gyógyszerésze véleményét!

 


A Safe Laser technológia


  

Safe Laser készülékeknek egy új, különleges lézer fényforrása van, mely a többi lézerekhez hasonlóan poláros, koherens, monokromatikus fényt sugároz, de a hagyományos lézerekkel ellentétben a fénye nem párhuzamos és optikailag sem lehet pontszerűvé fókuszálni.


Ezt az új technológiát hívjuk “Safe Laser”-nek azaz “Biztonságos Lézer”-nek. 

Ez a lámpa szemre veszélytelen, mivel a fény egy viszonylag nagy  szórófelületről lép ki, nagy széttartása van, így a szemlencse nem tudja kis fényfoltra fókuszálni, ezért az ideghártyán és a látóidegeken nem okoz sérülést.

 

A szem károsodását az okozza, hogy a szemlencsére jutó fényt a szemlencse kisebb felületre fókuszálja és az így létrejövő nagy teljesítménysűrűség károsíthatja a szemet.


 

A károsodás mértéke a szemlencsére jutó fény mennyiségétől (teljesítményétől) és a fókuszált fényfolt méretétől (felületétől) függ.

 

Teljesítménysűrűség = Teljesítmény / Felület

 

hagyományos lézerek (közel párhuzamos) fénye még nagy távolságból is a szemlencsére juthat és a szem pontszerűvé fókuszálja. Az így létre jövő nagy teljesítménysűrűség károsítja a szemet.

 


 

A „Safe Laser” optikája egy szóró lencsével szétszórja a lézerfényt.

 

Ezt követi egy másodlagos (harmadlagos) nagy szórófelület, amely biztosítja, hogy a szemlencse a fényt ne tudja pontszerűvé fókuszálni. Így a fókusz síkjában a fény nagy felületen oszlik el, tehát nem keletkezik károsan nagy teljesítménysűrűség.

 

A Safe Laser készülékek I-es és II-es lézer biztonsági kategóriába tartoznak Nem kötelező hozzá biztonsági lézer szemüveg. Ezzel együtt be kell tartani az I-es és II-es osztályú lézerekre vonatkozó biztonsági előírásokat! 

 

  SL500 Infra = "1-es osztályú" lézer berendezés,
  SL30 és SL150 =“2-es osztályú” lézer berendezés,

 

  az MSZ EN60825-1 “Lézergyártmányok sugárbiztonsági előírásai” szerint. 


 

  • Az osztályozásnál a szabvány szórt sugárzásra előírt követelményeit alkalmazták.
  • A mérést és az osztályozást végezte: Wigner Fizikai Kutató Központ Optikai Laboratórium (volt KFKI-SZFKI)
  • Ne nézzen bele a lézersugárba, illetve ne irányítsa azt mások szemébe!
  • Ne irányítsa a lézersugárt tükröződő felületre!
  • A lézerberendezés (SL30 és SL150) által kibocsátott 660nm-es sugárzás nem veszélyes a szemre, mert a szem automatikus pislogási reflexe (aminek 0,25s a reakcióideje) védelmet biztosít. Nincs szükség védőeszközre (pl. védőszemüveg), ha nincs optikai eszköz (pl. gyűjtőlencse) közbeiktatva.
  • A lézerberendezés (SL500 Infra) teljesítmény sűrűsége, a szabvány által meghatározott betekintési távolságból megfelel az 1-es lézerosztály feltételeink és biztonságos a szemre.
  • A készüléket gyermekek elől elzárva kell tartani!
  • A készüléket csak a célterületre irányítva szabad bekapcsolni!
  • Ne használja a készüléket, ha sérült vagy hibásan működik!
  • TILOS az optikát szétszerelni, illetve az optika sérülése esetén TILOS bekapcsolni!
  • A veszély elkerülése érdekében kizárólag a gyártó szervizelheti.
  • A készüléket a felhasználó saját felelősségére használhatja. A nem megfelelő használat során keletkezett esetleges károkért sem a gyártó, sem a forgalmazó nem felelős. 

 

 


 A lézer és a polarizált fény története a gyógyászatban


 

Az első működő lézert 1960-ban Theodore MAIMAN készítette.

1965-ben jelentek meg a nagy teljesítményű lézerek, amik már képesek voltak átvágni a bőrt. (sebészeti lézerek)

1966-ban Mester Endre professzor a kis teljesítményű (lágy-lézerek) esetleges káros mellékhatásait kutatta és közben az ellenkezőjére jött rá, hogy a “lágy-lézer” az élő szervezetre“BIOSTIMULÁCIÓS” (serkentő) hatást fejt ki. 

Ez annyit jelent, hogy a sejtek, szövetek “lágy-lézerfénnyel “világítva gyorsabban képesek regenerálódni (pl. a sebgyógyulás felgyorsul). A lézerfény hatására új sejtek, szövetek, sőt új hajszálerek is képződnek. Emellett serkenti az immunrendszert és számos jótékony hatása van a szervezetre: pl. gyulladás és duzzanat csökkentő, fájdalomcsillapító, csökkenti az izomfeszülést, gyorsítja a hajnövekedést.

Az 1970–es évek végén egy magyar fizikusokból és orvosokból álló kutató csoport  rájött arra, hogy a jótékony “biostimulációs“ hatásoknál a lézerfény “polarizációjának” fontos szerepe van. 

Dr. Rózsa Károly - Lézeres gyógyítás fejlődése.

 

 

 Mivel akkoriban a lézerek nagyon drágák és kis hatásfokúak, sőt az emberi szemre veszélyesek is voltak, ezért ez a kutató csoport létrehozott egy jóval olcsóbb és a szemre nem veszélyes “közönséges” lámpát, aminek a fényét polarizálták. Ez volt a mai polarizált fényű lámpák (pl. BIOPTRON lámpa) elődje. 

A következő 30 év fényterápiás sikertörténete bebizonyította, hogy a polarizált fény mennyire jó hatással van az emberi szervezetre.

A közelmúltban kifejlesztett félvezető lézerek azonban már nagyobb teljesítményűek, nagyobb hatásfokúak és olcsóbbak is, mint a polarizált fényű lámpák, de a szemünkre még mindig veszélyesek. 

Ezért több éves kutató munka és fejlesztés után 2012-ben Rózsa Károly (az MTA Doktora) egy olyan speciális “lágy-lézert” hozott létre, mely az emberi szemre már veszélytelen és így lehetővé tette, hogy a polarizált fényű lámpák helyett egy hatékonyabb, ÚJ LÉZERES FÉNYTERÁPIÁS eszköz kerülhessen az Ön kezébe. (Safe Laser 500, Safe Laser 150, Safe Laser 30)

Miért hatékonyabb a “lágy-lézeres” fényterápia, mint a hagyományos polarizált fényű lámpák?

A lézer fényének élettanilag sokkal több jótékony hatása van, mert a fénye nem csak polarizált(egy síkban rezgő), mint a polarizált fényű lámpáké, hanem ezen felül koherens (szabályos hullámtulajdonságú) és monokromatikus (egyszínű) is.

A koherens lézerfénynél az azonos fázisban rezgő fényhullámok és a kezelendő felületen kialakuló intenzitásmodulációk a szervezetünkben sejt szinten fontos élettani folyamatokat tudnak beindítani. A koherencia kizárólag a lézer fényforrásokra jellemző. 

 

Safe Laser - beszélgetés a feltalálóval és a gyártókkal

 

 A monokromatikus lézerfény élettanilag a legfontosabb hullámhosszon pl. 660 nano méteren (nm) adja le a teljesítménye 100%-át, a polarizált fényű lámpák teljesítménye viszont szétoszlik a teljes 480-3400nm-es spektrumon. Ez azt jelenti, hogy a polarizált fényű lámpáknál az élettanilag fontos hullámhosszra (pl. 660nm) csak nagyon kicsi  teljesítmény jut, ezért nem olyan hatékony, mint a lágy-lézeres fényterápia.

Kísérletek igazolták például, hogy a lézerfénnyel kezelt sebek 20%-kal gyorsabban gyógyultak, mint a sima polarizált lámpával bevilágított felületek. *

Sőt olyan (pl. fekélyes) sebek, amik a hagyományos polarizált fényterápia hatására sem gyógyultak, a lézeres kezelések után behegedtek.*

*Dr. Mester Endre - Softlaser terápia 3.1. Laser irradiáció - Háziorvosi könyvek

 

A Safe laser család

 

Terápiás lézerkezelések EK tanusítványa

 

Melyik lézert válasszam?

Kérjük tekintse meg
Speciális Ajánlatainkat!

 

SlideBar